mandag 15. desember 2008

Høyt og lavt i faraoenes rike

21. november tok reiseføttene bagasjen og motet fatt og la ut mot deres hittil lengste reise. Forventningene var høye, og humøret på topp. Kong Morten hadde etter mye om og men bestemt seg for å bli med de eventyrlystne heltene. Faraoenes rike var ikke ukjent for Kong Morten, han er selv en eventyrlysten kar og kongeskipet hans fraktet han jorden rundt i hans yngre dager.

Reiseføttene tilbrakte 14 dager og 14 netter i det mektige rike, og de unge nysgjerrige opplevde mye spennende og lærerikt. Deriblant var de på kamelsafari og de dro tilbake i tid og opplevde de gamle faraoene, pyramidene og sfinxen. Men det er en annen historie. Før den tid var de på andre eventyr.

Det var med godt humør de tre små reiseføttene hentet det nødvendige utstyret de trengte for å overleve i den blå, fuktige verdenen som kalles Rødehavet. De hadde for lengst fått nyss om et magisk hjelpemiddel som gjorde det mulig for dem å puste under vann! Etter å ha lært hvordan de skulle håndtere denne innretningen, tok de finnene fatt og satte av gårde mot dypet. De ivrige eventyrerne ble overveldet over synet av alle de fargerrike og morsomme fiskene og korallrevene de fikk se.

Etter å ha lekt seg i det fantastiske undervannseventyret, måtte de sette styrken sin på prøve da de skulle bestige det massive Sinai-fjellet. Natten var mørk men stjerneklar da våre eventyrere satte av sted. Veien var lang med bratte stup og mørke skygger, men belønningen på toppen var verdt det. En utrolig stjernehimmel med stjerneskudd ble bevitnet før søvnen inntok de tre. De våknet til korsang og en legendarisk soloppgang, før det bar ned igjen

Når reiseføttene kom seg tilbake til Kong Mortens hvite kongerike satt de seg ned og grublet over turen. De var enige om en ting, forventningene ble innfridd og vel så det.

Ingen kommentarer: