mandag 15. desember 2008

Høyt og lavt i faraoenes rike

21. november tok reiseføttene bagasjen og motet fatt og la ut mot deres hittil lengste reise. Forventningene var høye, og humøret på topp. Kong Morten hadde etter mye om og men bestemt seg for å bli med de eventyrlystne heltene. Faraoenes rike var ikke ukjent for Kong Morten, han er selv en eventyrlysten kar og kongeskipet hans fraktet han jorden rundt i hans yngre dager.

Reiseføttene tilbrakte 14 dager og 14 netter i det mektige rike, og de unge nysgjerrige opplevde mye spennende og lærerikt. Deriblant var de på kamelsafari og de dro tilbake i tid og opplevde de gamle faraoene, pyramidene og sfinxen. Men det er en annen historie. Før den tid var de på andre eventyr.

Det var med godt humør de tre små reiseføttene hentet det nødvendige utstyret de trengte for å overleve i den blå, fuktige verdenen som kalles Rødehavet. De hadde for lengst fått nyss om et magisk hjelpemiddel som gjorde det mulig for dem å puste under vann! Etter å ha lært hvordan de skulle håndtere denne innretningen, tok de finnene fatt og satte av gårde mot dypet. De ivrige eventyrerne ble overveldet over synet av alle de fargerrike og morsomme fiskene og korallrevene de fikk se.

Etter å ha lekt seg i det fantastiske undervannseventyret, måtte de sette styrken sin på prøve da de skulle bestige det massive Sinai-fjellet. Natten var mørk men stjerneklar da våre eventyrere satte av sted. Veien var lang med bratte stup og mørke skygger, men belønningen på toppen var verdt det. En utrolig stjernehimmel med stjerneskudd ble bevitnet før søvnen inntok de tre. De våknet til korsang og en legendarisk soloppgang, før det bar ned igjen

Når reiseføttene kom seg tilbake til Kong Mortens hvite kongerike satt de seg ned og grublet over turen. De var enige om en ting, forventningene ble innfridd og vel så det.

onsdag 19. november 2008

Eventyr i faraoenes rike

Ikke lenge etter de tre små reiseføttene var kommet tilbake til det kalde, snøfylte vinterlandet Hurdal, fikk de et nytt oppdrag av kong Morten. Han sa: "Dere må forberede dere til en lengre reise til et eksotisk land fylt av farer og utfordringer! Dere må fare straks etter daggry den tjueførste dagen i den ellevte måneden. Denne reisen vil bli svært omfattende, og jeg venter dere ikke tilbake før det har gått fjorten netter!" Våre helter vendte blikket mot landet Egypt.

Reiseføttene har hørt mye om dette vidstrakte riket og alle er enige om at de må vise stort mot for å komme seg trygt hjem igjen. De må forsere ørkener, klatre opp det bratte og legendariske Sinai-fjellet, utforske rødehavets mange hemmeligheter og takle innpåslitne lakenmenn. Reiseføttene gleder seg til å utforske faraoenes gravplasser i byen Kairo, og til å se den storslagne Sfinksen ruge over sanddynene i ørkenen. Kong Morten har skaffet losji ved Dahabs deilige strender i Pingvinlandsbyen (Penguin Village) de første dagene, men det betyr ikke at oppdagelsesreisen er planlagt til minste detalj. Våre venner må vise dyktighet og kløkt for å ikke bli lurt på sin vandring mot større forståelse og innsikt. I dette riket har faraoene styrt gjennom flere årtusener, så reiseføttene må trå varsomt og te seg etter landets gamle skikker og tradisjoner.

De tre små reiseføttene vurderer også å oppsøke et annet land, det store Jordan! Oldtidsbyen Petra frister med sine store og flotte klipper som gir et mektig og eventyrlig inntrykk. Reiseføttene gleder seg til å trå inn i oppgaven som er tildelt dem, og ser fram til en livsforandrende opplevelse og til å få inntrykk for livet.

Vil forventningene innfris?

mandag 27. oktober 2008

På vandrefot i Venezia

De tre små reiseføttene fikk sitt aller første oppdrag av kong Morten den 21. oktober; å klare seg på egenhånd i det store utland, nærmere bestemt Italia. Turen gikk først sammen med hele hoffet til Milano, men etter et par dager skulle de løsrive seg for å utforske den flotte og romantiske byen Venezia.



Det første som måtte gjøres var å innkvartere seg på et passende sted for å få losji for natten. Reiseføttene visste godt at det ikke kom til å bli noe slott, for kong Morten hadde sagt at de hadde et budsjett å holde seg til. Etter ankomsten dukket det plutselig opp en gjøgler som tilbød seg huset sitt for noen få daler. De tre reisende slo til og hadde rikelig med tid til å forville seg i de mange trange gatene i byen. Og forville seg gjorde de. Men etter langt om lenge og lengre enn langt, fant de til slutt kongeriket til Markus den store. Han hadde bygd seg en spektakulær kirke foran en enorm slottsplass.



Overveldet over synet av kong Markus sine bygninger, fortsatte reiseføttene sin ferd rundt i den fantastiske kanalbyen. De undret seg over at det ikke fantes noen støyende automobiler eller andre mekaniske innretninger som kunne forstyrre idyllen. Og idyllisk var det. Spesielt når den syngende gondolisten tok reiseføttene med storm da han viste dem byen sett fra kanalene. De reisende fikk også se residensen til tidligere storheter som Marco Polo og Cassanova.



Invitasjonen fra kong Markus om maskeradeball var en gladelig nyhet for slitne reiseføtter. Nå var oppgaven å skaffe seg det rette antrekket for kvelden. Det var en stor jobb å navigere seg gjennom alle de fantastiske og kunstneriske maskebutikkene, men våre tre venner klarte til slutt å plukke seg ut en maske som var bekledelig. Uheldigvis, akkurat idet kvelden kom sigende, fant de ut at invitasjonen egentlig ikke var til dem, men kong Morten den første. Skuffet slo de seg ned på et lokalt sjenkested i byen og fikk bevitnet den legendariske fotballkampen mellom Juventus og Real Madrid.



Etter noen lange dager med med store opplevelser, var reiseføttene vemodige over å forlate den storslåtte byen Venezia. De var alle fornøyde, og mette i flere dager etterpå som følge av god mat hver kveld. Kong Morten ble ikke fullt så blid over dette da han fikk høre at pengepungen var helt bunnskrapet, men alle var enige om at de hadde hatt en fantastisk tur. Og de var alle en erfaring rikere da de kom tilbake til det kalde hjemlandet sitt.

onsdag 24. september 2008

Reiseføttenes vandring fra småtær til bigfoot!

Det var en gang tre små reiseføtter ved navn Hilde Merete, Marit og Solveig som var på vei ut i den store verden. En dag ble de tre innkalt til Hans Majestet Kong Morten I, og han gav dem det høytidelige oppdraget som kongens skribenter. Deres oppgave ville bli å nedtegne sine fantastiske og eventyrlige eventyr i en elektronisk pergamentrull! De måtte reise ut i fra kongedømmet Hurdal, for å tilegne seg visdom om den store vide verden og forberede seg på livets utfordringer.

To be continued..