onsdag 19. november 2008

Eventyr i faraoenes rike

Ikke lenge etter de tre små reiseføttene var kommet tilbake til det kalde, snøfylte vinterlandet Hurdal, fikk de et nytt oppdrag av kong Morten. Han sa: "Dere må forberede dere til en lengre reise til et eksotisk land fylt av farer og utfordringer! Dere må fare straks etter daggry den tjueførste dagen i den ellevte måneden. Denne reisen vil bli svært omfattende, og jeg venter dere ikke tilbake før det har gått fjorten netter!" Våre helter vendte blikket mot landet Egypt.

Reiseføttene har hørt mye om dette vidstrakte riket og alle er enige om at de må vise stort mot for å komme seg trygt hjem igjen. De må forsere ørkener, klatre opp det bratte og legendariske Sinai-fjellet, utforske rødehavets mange hemmeligheter og takle innpåslitne lakenmenn. Reiseføttene gleder seg til å utforske faraoenes gravplasser i byen Kairo, og til å se den storslagne Sfinksen ruge over sanddynene i ørkenen. Kong Morten har skaffet losji ved Dahabs deilige strender i Pingvinlandsbyen (Penguin Village) de første dagene, men det betyr ikke at oppdagelsesreisen er planlagt til minste detalj. Våre venner må vise dyktighet og kløkt for å ikke bli lurt på sin vandring mot større forståelse og innsikt. I dette riket har faraoene styrt gjennom flere årtusener, så reiseføttene må trå varsomt og te seg etter landets gamle skikker og tradisjoner.

De tre små reiseføttene vurderer også å oppsøke et annet land, det store Jordan! Oldtidsbyen Petra frister med sine store og flotte klipper som gir et mektig og eventyrlig inntrykk. Reiseføttene gleder seg til å trå inn i oppgaven som er tildelt dem, og ser fram til en livsforandrende opplevelse og til å få inntrykk for livet.

Vil forventningene innfris?