mandag 27. oktober 2008

På vandrefot i Venezia

De tre små reiseføttene fikk sitt aller første oppdrag av kong Morten den 21. oktober; å klare seg på egenhånd i det store utland, nærmere bestemt Italia. Turen gikk først sammen med hele hoffet til Milano, men etter et par dager skulle de løsrive seg for å utforske den flotte og romantiske byen Venezia.



Det første som måtte gjøres var å innkvartere seg på et passende sted for å få losji for natten. Reiseføttene visste godt at det ikke kom til å bli noe slott, for kong Morten hadde sagt at de hadde et budsjett å holde seg til. Etter ankomsten dukket det plutselig opp en gjøgler som tilbød seg huset sitt for noen få daler. De tre reisende slo til og hadde rikelig med tid til å forville seg i de mange trange gatene i byen. Og forville seg gjorde de. Men etter langt om lenge og lengre enn langt, fant de til slutt kongeriket til Markus den store. Han hadde bygd seg en spektakulær kirke foran en enorm slottsplass.



Overveldet over synet av kong Markus sine bygninger, fortsatte reiseføttene sin ferd rundt i den fantastiske kanalbyen. De undret seg over at det ikke fantes noen støyende automobiler eller andre mekaniske innretninger som kunne forstyrre idyllen. Og idyllisk var det. Spesielt når den syngende gondolisten tok reiseføttene med storm da han viste dem byen sett fra kanalene. De reisende fikk også se residensen til tidligere storheter som Marco Polo og Cassanova.



Invitasjonen fra kong Markus om maskeradeball var en gladelig nyhet for slitne reiseføtter. Nå var oppgaven å skaffe seg det rette antrekket for kvelden. Det var en stor jobb å navigere seg gjennom alle de fantastiske og kunstneriske maskebutikkene, men våre tre venner klarte til slutt å plukke seg ut en maske som var bekledelig. Uheldigvis, akkurat idet kvelden kom sigende, fant de ut at invitasjonen egentlig ikke var til dem, men kong Morten den første. Skuffet slo de seg ned på et lokalt sjenkested i byen og fikk bevitnet den legendariske fotballkampen mellom Juventus og Real Madrid.



Etter noen lange dager med med store opplevelser, var reiseføttene vemodige over å forlate den storslåtte byen Venezia. De var alle fornøyde, og mette i flere dager etterpå som følge av god mat hver kveld. Kong Morten ble ikke fullt så blid over dette da han fikk høre at pengepungen var helt bunnskrapet, men alle var enige om at de hadde hatt en fantastisk tur. Og de var alle en erfaring rikere da de kom tilbake til det kalde hjemlandet sitt.